Lágylézer kezelés lézerágyúval sorba nállás nélkül
Lágylézer kezelés lézerágyúval

Maga a lézer (LASER-Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) indukált sugáremisszió útján történő fényerősítést jelent. A lézer fény a jellemzője, hogy azonos hullámhosszú, egyforma energiájú, párhuzamos fénynyalábból áll.
A lágy lézer terápia azért hatásos és egyedülálló a fizikoterápiás eljárások között, mert a kezelés hatására nem csak a tünetek enyhülnek, de kedvezően befolyásolja az alapbetegség kimenetelét is.
A lézer nem okoz sugár ártalmat, nincs mellékhatása. A kezelések száma végtelen. A kezelés nem jár fájdalommal, gyermekeknél is alkalmazható.  A lézerterápia jól kombinálható gyógyszeres, fizioterápiás kezelésekkel.  Hatására a krónikusan szedett gyógyszerek mennyisége csökkenthető.  

A lézer egy nagyon hatékony kiegészítő terápiás eszköz a reumatológus kezében, szakorvosi javaslattal kiváló kiegészítő terápiás módszer.
A hosszú ideje tartó, fájdalmas, testi elváltozásokkal járó krónikus betegségek esetén természetesen a kezelési folyamat is hosszabb idejű, célja főleg a fájdalom csökkentése, megszüntetése.
Fokozza a szövetek vérellátását illetve az anyagcserét, elősegíti a szövetek regenerációját, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása van. Reumás, idegrendszeri, és érrendszeri betegségek kezelésére kitűnően alkalmazható.

A lágy lézer terápia kis energiájú infravörös lézersugárral történik. A sejteket körülvevő sejthártya működését szabályozza, a rajtuk keresztül végbemenő ion, tápanyag és energia forgalmat jelentősen javítja, így a kezelt szövetek regenerációs képességét fokozza. A lágy lézerek a sejteket nem károsítják, ehelyett segítik a beteg sejtek eredeti funkciójának visszaállítását. Javítják a sejtek oxigénellátását az erek újraképződésének serkentésével, elősegítik az ellenanyagtermelést, a vérkeringést. Csökkentik a gyulladásokat, az ödémákat. A készülék beindítja a nem, vagy csak nehezen gyógyuló sebek gyógyulását, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású. A megnövekedett antitesttermelés javítja a szervezet általános védekezőképességét. Az ödéma csökkentés révén csillapítja az izom-, és ínfeszülést.

Az előbbiekből következik, hogy nagyon jól alkalmazható fekélyek, valamint zárt izom és izületi sérülések kezelésében is. Az akut betegségek kezelésére, mint a lumbágó, arcüreggyulladás, stb, elegendő pár kezelés, egymást követő napokon. Balesetek után kialakuló duzzanatok, fájdalmak már az első kezelés alatt jelentősen csökkennek, akár meg is szünhetnek. A fent említett krónikus betegségek kezelése több héten keresztül, hetente kétszer történik. Egy kezelés ideje betegségtől függően változó, de többnyire fél órát vesz igénybe. Akut esetben a lézerterápiát nagyobb dózisokban, krónikus problémáknál inkább fokozatosan emelkedő mennyiségben használják.

A kezelés fájdalommentes és érintés nélkül végezhető, így nem okozhat sérülést, fertőző betegség nem vihető át más betegre. Nem okoz allergiás reakciót, sugár vagy elektromos terhelést, tehát nincs mellékhatása. Egyedül a szemünkben található ideghártyájára, a retinára veszélyes, ezért védőszemüveget használunk mind a betegek, mind a személyzet védelmének érdekében. Mivel a lézer kezelés semminemű fájdalmat nem okoz, gyermekek is jól tolerálják.